This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6030

Somali Muslim With Dutch Nationality Arrested In Connection With Kenyan Mall Attack

September 23, 2013

'Nederlander opgepakt in verband met aanslag Nairobi'

Door Servaas van der Laan

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zou een 38-jarige Nederlander zijn gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij de terroristische aanslag in winkelcentrum Westgate. Het zou gaan om Mohamed Hussein Ahmed.

Dat meldt het twitteraccount van de Somalische terreurbeweging al-Shabaab maandag.

Onderzoek

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de arrestatie niet bevestigen. Een woordvoerder laat weten dat de zaak op dit moment wordt onderzocht.

Al-Shabaab laat eveneens via Twitter weten dat de aanslag 'slechts een oefening' was. 'Het echte werk moet nog komen', laten de moslimfundamentalisten weten.

Moslim of dood

Zaterdag stormden tien tot vijftien zwaarbewapende terroristen het winkelcentrum Westgate binnen en openden het vuur op de menigte. Wie niet kon aantonen moslim te zijn, werd ter plekke geŽxecuteerd.

Zeker 68 mensen overleefden de aanval niet. Onder de doden is ook een 33-jarige Nederlandse vrouw die in Kenia voor de Bill and Melinda Gates Foundation werkte. Volgens GeenStijl was de vrouw acht maanden zwanger.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2013/9/Nederlander-opgepakt-in-verband-met-aanslag-Nairobi-1371158W/

Excerpt from: "Nederlander Opgepakt Voor Terreuraanval Nairobi"

Een 38-jarige Nederlandse man is in Kenia opgepakt in verband met het bloedbad in een winkelcentrum in Nairobi. Dit meldt het twitteraccount van terreurbeweging al-Shabab. mohamed hussein ahmed 38 y.o from holland was arrested by the kufaar! Volgens een ongeautoriseerd twitteraccount van terreurbeweging al-Shabab zou een 38-jarige Nederlandse man in Kenia opgepakt zijn in verband met het bloedbad in een winkelcentrum in Nairobi. Volgens de berichtgeving gaat het om Mohamed Hussein Ahmed. De Nederlandse autoriteiten onderzoeken of de man inderdaad van Nederlandse afkomst is. De man zou onderweg zijn naar Turkije en is op het vliegveld van Nairobi gearresteerd, meldt RTL Nieuws.

Ook een 33-jarige man die in het oosten van Kenia woont en zich onlangs tot de islam heeft bekeerd, is aangehouden. Hij stond op het punt aan boord te stappen van een vliegtuig naar Turkije.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3514496/2013/09/23/Nederlander-opgepakt-voor-terreuraanval-Nairobi.dhtml

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6030