This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5774

Breaking: Three Killed One Injured In Shooting Attack In Southern France - Killer Says He Did It For Al-Qaeda

April 25, 2013

Three Dead After Shooting In Southern France

The twenty year old shooter was arrested by police nearby the scene of the crime. He had been in trouble with the police before for the possession of forbidden weapons, said spokespeople of the police in Marseille, twenty kilometers to the east of Istres...

"...The victims appear to have been chosen arbitrarily. The French suspect, who according to first reports had pyschological problems and apparently did not know the victims before the shootings. He is reported to have said that he was acting in the name of Al- Qaeda, but that was not confirmed by the police. He was not known to the security agencies..."

Minister of Domestic Affairs Manuel Valls is going today to Istres.

'It appears that this person had a high caliber weapon, a Kalashinikov, and fired with it into the crowd'.

" ...The shooters motive remains unclear..." Italics from MIM

------------------------------------------------------------

Drie doden na schietpartij in Zuid-Frankrijk

door Anouk van Kampen

Bij een schietpartij met een Kalashnikov in Istres, Zuid-Frankrijk, zijn vanmiddag drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon raakte gewond aan zijn hoofd toen de schutter op straat begon te schieten. Over het motief van de schutter is nog niets duidelijk.

De schutter van twintig is vlakbij de plaats delict opgepakt door de politie. Hij was al eerder in aanraking gekomen met de politie voor het bezit van verboden wapens, zeggen woordvoerders van de politie in Marseille, twintig kilometer ten oosten van Istres.

De slachtoffers lijken willekeurig te zijn gekozen. De Franse verdachte, die volgens de eerste berichten psychische problemen had, kende de slachtoffers voor zover bekend niet voorafgaand aan de schietpartij. Hij zou hebben gezegd dat hij namens Al-Qaeda heeft gehandeld, maar dat heeft de politie nog niet bevestigd. Hij was niet bekend bij de inlichtingendiensten.

Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls gaat vandaag nog naar Istres toe:

"Het lijkt erop dat deze persoon een wapen met een hoog kaliber had, een Kalashnikov, en daarmee in de menigte heeft geschoten."

Hij voegde er aan toe dat dit eens te meer het probleem aangeeft van wapens die circuleren. President François Hollande heeft vanuit China, waar hij op staatsbezoek is, zijn medeleven betuigd.

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/25/drie-doden-na-schietpartij-in-zuid-frankrijk/

MIM: In another article in the Dutch press it says that the shooters motive "remains unclear" but that he was tied to Al-Qaed and reiterates that "the motive was not clear".

"In het zuidoosten van Frankrijk zijn op klaarlichte dag drie mensen doodgeschoten op straat. Een vierde persoon raakte gewond. Over het motief van de schutter is nog niets duidelijk.

De man is na de schietpartij aangehouden. Volgens Franse media is het een man van 19 die bij zijn arrestatie een jachtgeweer bij zich had.

Al-Qaida

De schutter zou banden hebben met al-Qaida, maar dat heeft de Franse politie niet bevestigd.

Volgens ooggetuigen schoot hij op straat om zich heen. Daardoor kwamen twee voetgangers en een automobilist om het leven."

http://nos.nl/artikel/499711-drie-doden-door-franse-schutter.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5774