This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5663

Demonstrators Attempt To Disrupt Wilders Talk In Sydney

February 22, 2013

Riots By Talk Geert Wilders In Sydney

About 100 protesters have attempted to disrupt the talk by Geert Wilders in Sydney. The PVV leader finished his short tour of Australian with an event held in a wedding hall which was attended by several hundred sympathisers...Demonstrators held anti Wilders placards and screamed slogans such as "Muslims are welcome not racists"...

class="k1 mrg articletype_default">Rellen bij lezing Geert Wilders in Sydney

Door: Henrico Prins − 22/02/13, 13:59

Ongeveer honderd betogers hebben vrijdag in Sydney geprobeerd een lezing van Geert Wilders te verstoren. De PVV-leider sloot een korte tournee door AustraliŽ af met een door honderden sympathisanten bijgewoond optreden in een bruiloftszaal.

Nadat een andere zaaleigenaar de bijeenkomst op het laatste moment had afgezegd, zag de organisatie zich genoodzaakt uit te wijken naar de voorstad Liverpool, een klein uur rijden vanuit het centrum van Sydney. Daar hielden tientallen politieagenten en politie te paard de betogers op afstand terwijl de bezoekers het partycentrum binnengingen.

Demonstranten droegen anti-Wildersborden en schreeuwden leuzen als: 'Moslims zijn welkom, racisten niet.' Sommige mediavertegenwoordigers werden door betogers tegengehouden omdat ze 'het merk Wilders gemaakt hebben tot wat het nu is'.

De toespraak in Sydney was door de plaatselijke autoriteiten met enige zorg tegemoet gezien. De stad kent het grootste aantal mosliminwoners van AustraliŽ. In september waren ze massaal op de been om te protesteren tegen een geruchtmakend anti-islamfilmpje op YouTube. De demonstratie had een voor AustraliŽ ongekend grimmig karakter.

Kort daarna klonk de suggestie dat de rellen voor de Australische immigratiedienst de aanleiding waren geweest voor het ophouden van Wilders' visumaanvraag, waardoor de voor oktober geplande lezingenreeks moest worden afgelast. Tijdens Wilders' lezingen in Melbourne en Sydney waren deze week T-shirts te koop waarop het jaartal 2012 was doorgestreept en vervangen door 2013.

Alleen Wilders' lezing in Perth kon woensdag geen doorgang vinden. Colin Barnett, premier van de deelstaat West-AustraliŽ, waarvan Perth de hoofdstad is, had de Nederlandse politicus eerder deze week uitgeroepen tot ongewenste gast. Wilders mocht zijn boodschap in geen geval in overheidsgebouwen uitdragen, aldus Barnett. Media suggereerden dat diens houding ertoe had bijgedragen dat geen zaal in Perth Wilders nog onderdak durfde te bieden.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3398354/2013/02/22/Rellen-bij-lezing-Geert-Wilders-in-Sydney.dhtml

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5663