This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5401

'Jihad Network' Broken Up In Belgium-'Fighters To Somalia And Syria'

September 22, 2012

ĎJihadnetwerk' opgerold in BelgiŽ Ė Ďstrijders naar SomaliŽ en SyriŽ'

door Pim van den Dool

In Brussel is een netwerk opgerold dat jonge moslims zou rekruteren om als jihadisten naar landen als SomaliŽ en SyriŽ te reizen. Dat heeft de Belgische krant De Morgen vanochtend gemeld.

Belgische "terrorismespeurders" zijn het netwerk op het spoor gekomen en hebben zeven arrestaties laten verrichten in Brussel en Parijs. De terreurverdachten verschijnen maandag voor de raadkamer.

De rechercheurs vingen twee jaar geleden voor het eerst geruchten op over het bestaan van een jihadnetwerk in Brussel. Tot die tijd werden rekruten vooral naar Afghanistan en Irak gestuurd, daarna werd vooral SomaliŽ een populaire bestemming voor de jonge jihadisten. Eerder dit jaar zou een groep strijders naar het Afrikaanse land zijn afgereisd.

Afgelopen woensdag werden twee terreurverdachten gearresteerd in Brussel tijdens een reeks huiszoekingen. Twee andere mannen werden aan de grensovergang tussen Bulgarije en Turkije aangehouden. Een van de mannen, een Algerijn, had in BelgiŽ de status van politieke vluchteling gekregen.

http://m.nrc.nl/nieuws/2012/09/22/jihadnetwerk-opgerold-in-belgie-strijders-naar-somalie-en-syrie/

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5401