This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/4094

Dutch Pol Geert Wilders Proposes "Head Rag Tax" For Muslim Women

September 17, 2009

Dutch Pol Geert Wilders Proposes "Head Rag Tax" For Muslim Women

By BEILA RABINOWITZ

September 17, 2009 - San Francisco, CA - PipeLineNews.org - Dutch Freedom Party leader Geert Wilders has proposed a 1,000 euro tax on Muslim women who would have to apply for a permit to wear the headscarf, according to the theory advanced by Wilders that, "the polluter must pay."

Wilders stated that it's time, "to clean up the streets," characterizing the wearing of head scarves as a sign of oppression and likening it to pollution. [see, http://www.dutchnews.nl/news/archives/2009/09/anger_at_wilders_headscarf_tax.php ]

The proposal shocked the tender sensibilities of Wilders' fellow parliamentarians with PM Balkenende rejecting the proposal outright, "I want a country where there is place for everyone. where we treat each other with respect."

Wilders challenged the PM questioning if such a relatively minor piece of legislation offended him, why not the "Islamization of Holland?" [see. http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2866134.ece/Premier_wijst_taks_op_hoofddoekjes_af.html]

http://www.pipelinenews.org/index.cfm?page=wilders9.17.09%2Ehtm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Premier wijst taks op hoofddoekjes af

Premier Balkenende heeft donderdagmiddag korte metten gemaakt met het PVV-voorstel om een belasting op hoofddoekjes in te voeren. „Ik wil een land waar plek is voor iedereen, waar we met respect elkaar tegemoet treden."

Wilders pleitte woensdag, tijdens het eerste deel van de algemene beschouwingen, voor een 'kopvoddentaks', een belasting op hoofddoekjes. Volgens de PVV-leider is het hoog tijd voor 'een grote schoonmaak van onze straten'. Onder het motto 'de vervuiler betaalt' wil hij moslima's voor duizend euro per jaar een vergunning geven.

Balkenende wilde niets van het voorstel weten. „U haalt er één groep uit. Dat is geen methode van werken. We moeten niet één bepaalde groep zomaar in de hoek zetten, dat is niet de manier waarop we met elkaar omgaan." Volgens de minister-president is 'er plaats voor iedereen'. Problemen aan de orde stellen is prima, maar tegelijkertijd moet je zeggen: we hebben elkaar nodig, aldus Balkenende.

Buiten dat is de uitvoering van een belasting op hoofddoekjes helemaal niet mogelijk, stelde hij. „Maar dat beseft de PVV ook, aangezien de opbrengst ervan niet in hun tegenbegroting is opgenomen."

Wilders liet zich niet afschepen: „Gisteren (woensdag, red.) zei ik al als grapje tegen de CDA-fractie; het is bijna Christenen Dienen Allah." En in de richting van de premier vervolgde hij: „Waarom heeft u geen problemen met de islamisering van het westen? U pretendeert minister-president te zijn van álle Nederlanders, maar heel veel van hen zien hun Nederland verdwijnen, ze herkennen zich er niet in."

Maar Balkenende liet zich niet vermurwen: „Als ik premier ben van álle Nederlanders, dan ook van moslims, of van Nederlanders van Marokkaanse en Turkse afkomst. Als er problemen zijn dan lossen we die met elkaar op, maar we gaan niet zeggen: eigenlijk hoort u er niet bij", stelde hij. „We hebben mensen van goede wil nodig, dat maakt een samenleving sterk. Als het een samenleving wordt van verdeeldheid, wij tegen zij, dan lopen we risico's."

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2866134.ece/Premier_wijst_taks_op_hoofddoekjes_af.html

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilders wil 'kopvoddentaks'

PVV-leider Wilders wil een belasting invoeren op hoofddoekjes. Voor 1000 euro per jaar kunnen moslima's een vergunning krijgen, zo luidt zijn voorstel.

Wilders vouwde zijn plannen voor zijn ‘kopvoddentaks' uiteen tijdens zijn inbreng bij de algemene beschouwingen woensdagmiddag. Volgens de PVV-voorman is het tijd voor ‘een grote schoonmaak van onze straten'. „Een beter milieu begint bij jezelf, dit is vervuiling van de publieke ruimte", stelde hij. „Laten we eens wat gaan doen aan dit symbool van onderdrukking."

Wilders wil de hoofddoek niet verbieden, maar wel het gebruik ervan ontmoedigen. „De vervuiler betaalt", stelt hij voor. Moslima's kunnen voor duizend euro per jaar een vergunning krijgen. De opbrengst daarvan wil hij in onder meer blijf-van-m'n-lijf huizen steken „We zijn die hoofddoekjes spuug en spuugzat."

Fractieleider Van Geel (CDA) merkte op dat de PVV-leider „zijn principes wil verkopen voor 1000 euro", maar volgens Wilders is hij alleen bezig „een drempel op te werpen".

D66'er Pechtold vroeg zich af of het een serieus voorstel is of dat hij getuige was van een Leids cabaretfestival. „Valt de hoed van minister Plasterk ook onder de taks of is dat een apart tarief?"

Fractievoorzitter Kant (SP) wilde weten of Wilders ook joodse keppeltjes wil belasten. „Of de hoofddoekjes op het platteland die gedragen worden door niet-moslims?" Kant was ook benieuwd hoe de de hoofddoekpolitie ‘dit belachelijke voorstel' moet gaan controleren.

GroenLinkser Halsema vergeleek Wilders met een Iraanse heerser. „In Iran worden vrouwen gedwongen een hoofddoek op te zetten, u dwingt hen hun hoofddoek af te zetten. Hoe gaat u dat doen? Door vrouwen in te sluiten?"

Halsema noemde het betoog van de PVV-leider ‘van treurige armoede'. „En wat ordinair vind ik het ook. Als u zegt het volk te kennen en vertegenwoordigen; waarom doet u dan niet met de lokale verkiezingen mee?" Wilders liet zich niet uit het veld slaan. „We doen niet mee omdat we geen GroenLinks of LPF-perikelen willen", kaatste hij terug, doelend op onder meer de GroenLinksers Tara Singh Varma, die een dodelijke ziekte veinste, en Sam Pormes, die door het partijbestuur van GroenLinks werd geroyeerd, nadat hij in opspraak was gekomen door het verzwijgen van bepaalde zaken uit zijn verleden.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2865224.ece/Wilders_wil__kopvoddentax_.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/4094