This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/2476

Dutch Labor party leader : "If Muslim youth feel that they are being better understood, they would radicalise less quickly"

October 19, 2006

woensdag 18 oktober 2006

PvdA-leider Wouter Bos eet met moslimjongeren

(Novum) - PvdA-leider Wouter Bos heeft in Amsterdam een zogeheten iftarmaaltijd met moslimjongeren genoten. Ook wethouder van Amsterdam Ahmed Aboutaleb was bij de avond aanwezig. De avond werd gehouden op initiatief van de Jonge Socialisten (JS).

'Bos was bijzonder ge´nteresseerd in de jongeren en vond het erg gezellig', zegt JS-woordvoerder Michiel Sikkes. 'Er waren zo'n honderd mensen op afgekomen, vooral jongeren.' Het bezoek van Bos duurde bij elkaar een klein half uur, aldus Sikkes. De avond werd gehouden in jongerencentrum Argan in Amsterdam-West.

Tijdens de avond werd tevens een discussie gehouden over de radicalisering van moslimjongeren. Daarvoor waren onder meer PvdA-Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Samira Bouchibti aanwezig en islamdeskundige Mohammed Cheppih.

'Iedereen was het erover eens dat de radicalisering van moslimjongeren niet kan worden voorkomen door meer repressie', zegt Sikkes. 'De oplossing ligt in preventie. Bevolkingsgroepen moeten meer in dialoog met elkaar, om zo meer over elkaar te weten te komen. Als moslimjongeren zich beter begrepen voelen, zullen ze minder snel radicaliseren.'

De ramadan is voor honderden miljoenen moslims de meest heilige maand van het jaar. Een maand lang mogen ze niet drinken, eten of roken zolang de zon op is. Na zonsondergang wordt de iftar genuttigd. De ramadan duurt tot 25 oktober.

Publicatiedatum: 18 oktober 2006

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/2476